På svenska

Elämä solmussa?
Puhu, se auttaa.

< Etusivulle

Keskusteluavun periaatteet ja yhteistyökumppanit

Kirkon keskusteluavun periaatteet

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Keskusteluavun palveluiden pääperiaatteina ovat luottamuksellisuus, anonyymius, ja vaitiolovelvollisuus.

Kirjoittamiasi viestejä ja niihin annettuja vastauksia eivät pääse lukemaan muut kuin vaitioloon sitoutuneet henkilöt. Niitä ei arkistoida pysyvästi eikä julkaista missään. Joitakin viestejä ja niihin annettuja vastauksia saatetaan käyttää päivystäjien koulutuksessa tai tutkimusaineistona. Sitä ennen niistä poistetaan kaikki sellainen tieto, jonka perusteella viestin lähettäjä voitaisiin tunnistaa.

Palvelun tarjoaa Suomen ev.lut.kirkko. Palveleva puhelin on toiminut jo vuodesta 1964, Palveleva netti vuodesta 2005, Palveleva chat vuodesta 2014 (ja sitä ennen Kirkon chat-nimellä osana Hengellinen elämä verkossa -työtä), ja Palveleva kirje aloitti vuonna 2015.

Kaikki keskusteluavun palvelut ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kirkon keskusteluavun laatuasiakirja

Palvelevan puhelimen 50v juhlakirja Yhteys toiseen ihmiseen on vapaasti ladattavissa verkossa. Kirja sisältää Helena Ojanperä-Samulinin sekä Maj Tuomelan kirjoittamat historiikit Palvelevan puhelimen ja Samtalstjänstin työstä. Lisäksi kirjassa on artikkeleita yksinäisyydestä, kärsimyksestä ja toivosta. Kirjan esipuheen on kirjoittanut piispa Kaarlo Kalliala.

Kirkon keskusteluavun yhteistyökumppanit

Kirkon keskusteluavun palvelut toimivat osana kotimaista puhelin- ja verkkoauttamisen eettistä neuvottelukuntaa PuhEet. Kirkko on yksi neuvottelukunnan perustajista ja pysyvä hallitusjäsen. Neuvottelukuntaan kuuluu kaikki keskeisimmät suomalaiset puhelin- ja verkkoauttamista tarjoavat tahot. Jäsentahot ovat sitoutuneet toiminnassaan PuhEet-periaatteisiin. Lisätietoa verkkosivuilta www.puheet.net.

Kirkon keskusteluapu on jäsen kansainvälisessä puhelin- ja verkkoauttajien liitossa IFOTES. Liiton valtuuskunnan jäsenenä olemme mukana koordinoimassa eurooppalaista puhelin- ja verkkoauttamista. Järjestämme kolmen vuoden välein kansainvälisen konferenssin. Tuorein IFOTES konferenssi oli 2019 Italian Udinessa teemalla Leaving loneliness – building relationships.

Kirkon keskusteluapu / Palveleva puhelin on partner EU-rahoitteisessa nuorten aikuisten osallisuutta vahvistavassa YOUThES-hankkeessa. Partnereiden kesken olemme koostaneet ja kehittäneet tapoja nuorten aikuisten rekrytointiin puhelin- ja verkkoauttajaksi.

Kirkon keskusteluapu on yksi toimija Domini Life-rukousappissa.

Domini Life on syntynyt usean kristillisen toimijan yhteistyönä. Sovellus on helppo ja nykyaikainen keino elää todeksi kristillistä elämää. Rukousseinälle voi jättää omia rukousaiheita ja rukoilla toisten jättämien aiheiden puolesta. Voimasanoja-osio tarjoaa Raamatun jakeen joka päivälle. Domini Life tarkoittaa suomeksi ”Herran elämä”.

Mobiilisovellus kokoaa yhteen useita toimijoita. Vastuutahona toimii Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) yhteistyössä Kansan Raamattuseuran kanssa.

Domini Life on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille.